ShippingWatch

IMB: Pirateri tæt på femårigt lavpunkt

Der var færre piratangreb mod kommercielle skibe i andet kvartal 2017, men somaliske pirater udgør stadig en væsentlig trussel mod skibsfarten, advarer International Maritime Bureau.

Foto: Finn Frandsen

Antallet af angreb fra pirater nåede tæt på et femårigt lavpunkt i andet kvartal 2017.

Dermed ser den positive tendens med en aftagende pirattrussel ud til at forsætte, skriver International Maritime Bureau, IMB, i sin seneste kvartalsrapport.

I alt 87 piratangreb blev rapporteret i første halvår 2017 mod 97 angreb i samme periode sidste år.

Den seneste rapport viser, at 63 skibe blev boardet af pirater i årets første seks måneder, mens der blev affyret skud mod 12 skibe, fire blev kapret og otte udsat for pirateriforsøg.

Piratangreb fordelt på regioner i perioden januar-juni 2017

pirateri2.jpg

Kilde: International Maritime Bureau

I forbindelse med piratangrebene er 63 besætningsmedlemmer blevet taget som gidsler indtil videre i år, 41 er blevet kidnappet fra deres skibe, tre er blevet såret og to dræbt, skriver IMB i rapporten.

Somaliske pirater stadig en væsentlig trussel

Mens det faldende antal angreb understreger den generelt positive udvikling i pirattruslen, udgør somaliske pirater ifølge IMB stadig en væsentlig trussel mod den kommercielle skibsfart i området.

Et mindre indisk skib – en såkaldt dhow – blev kapret i starten af april og var blot en af fem kapringer rapporteret i somalisk farvand i andet kvartal, hvor yderligere tre skibe blev beskudt, og et tørlastskib blev boardet af pirater i Adenbugten.

"Angrebet viser, at somaliske pirater stadig besidder egenskaberne og kapaciteten til at angribe handelsskibe langt fra de kystnære områder," skriver IMB og opfordrer kaptajner til at fastholde høj bevågenhed ved sejlads i området samt holde sig til de seneste best practice retningslinjer i forbindelse med piratberedskab.

Kidnapninger af søfolk nåede højeste niveau i et årti

Medie: Pirat død i angreb ved Nigeria

Rapport: Pirateri har nået 21 års lavpunkt

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere