Medie: Pirat død i angreb ved Nigeria

En pirat er død i forbindelse med et angreb på en tanker ud for Nigerias kyst onsdag i denne uge, skriver World Maritime News. Alle besætningsmedlemmer er igen i sikkerhed.
Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv
Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

En pirat har mistet livet i forbindelse med et angreb på et tankskib 61 sømil ud for Nigerias kyst. Angrebet fandt sted onsdag d. 23. november, skriver World Maritime News på baggrund af oplysninger fra International Maritime Bureau, IMB.

Der er ikke oplysninger om, hvor mange pirater, der deltog i piratangrebet, men det ligger fast at en døde i angrebet, da besætningen på skibet åbnede ild mod piraterne. Ingen af besætningsmedlemmerne på skibet kom til skade.

Angrebet på tankskibet kommer i samme uge, som et containerskib fra Maersk blev angrebet også ud for Nigerias kyst. Og samme dag som yderligere to piratangreb i henholdsvis Vietnam og Filippinerne.

De voldsomme hændelser denne uge kommer efter et historisk lavpunkt i pirateriet. I de første ni måneder af 2016 blev der rapporteret 141 angreb fra pirater, og det er det laveste niveau i 20 år. Det fremgik af en rapport fra IMB for nylig. Af rapporten fremgik det også, at de fleste af piratangrebene bliver begået ved Nigeria - i alt 26 pct. af alle angreb og gidseltagninger.

Markant stigning i kidnapninger af besætninger 

Nigerianske pirater angriber Maersk-skib 

Tysk tankskib angrebet ud for Somalia 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også