ShippingWatch

DFDS stiger efter fransk færgehistorie

Færgerederiet DFDS gik frem med 2,1 pct. til 786 kr. i torsdagens handel. Ifølge Handelsbankens morgenkommentar skyldes fremgangen en historie i en fransk avis.

Færgerederiet DFDS gik frem med 2,1 pct. til 786 kr. i torsdagens handel. Ifølge Handelsbankens morgenkommentar skyldes fremgangen en historie i en fransk avis.

"En fransk avis meddelte, at Eurotunnel ikke vil forny sine kontrakter med Myferrylink. Det indikerer, at Eurotunnel vil droppe, at drive færgedrift på Den Engelske Kanal, hvilket i så fald vil gøre færgedriften her noget mere profitabel for DFDS," skriver Handelsbanken fredag.

Færgedriften på Den Engelske Kanal har længe givet røde tal på bundlinjen for DFDS, og det har medført en længere tvist mellem de to selskaber.

Prøv ShippingWatchs nyhedsbrev to gange dagligt i 40 dage gratis

Tvisten mellem DFDS og Eurotunnel opstod oprindeligt, da tunneloperatøren Eurotunnel i 2012 købte sig ind på ruten Dover-Calais ved at overtage tre færger fra konkursramte Seafrance. Dermed sad det franske selskab, ifølge britiske myndigheder, på mere end 50 pct. af markedet, når man medregner tunnellen.

Myndigheder vil anke britisk kanal-dom  

Det har medført en længere fejde om skrævvredet konkurrence mellem Eurotunnel og DFDS, men den ser ud til at ophøre nu, hvis Eurotunnel dropper færgedriften på Den Engelske Kanal.

Der er kun én ting som irriterer DFDS' direktør 

DFDS-rival: En stor sejr for kunder og ansatte  

DFDS hæver forventningerne til 2015 

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Dansk frigat dræbte fire formodede pirater i Guinea, Dan-Bunkering sagen fortsatte i Odense, stor millionregning endte hos Lauritzen, og IMO afholdt klimamøde i en uge, hvor ShippingWatch gjorde status på et hektisk tredje kvartal for containerrederne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs