ShippingWatch

DFDS hæver forventningerne til 2015

Shippingomsætningen hos DFDS steg i første kvartal med seks procent i forhold til samme periode sidste år, og driftsresultatet voksede med 150 procent. DFDS hæver forventningerne til resultatet for hele året. Britisk kanal-sag får kun begrænset effekt.

RoRo- og RoPax-rederiet DFDS kom ud af første kvartal med vækst på både top- og bundlinje. Især driften er braget i vejret.

Fragtmængderne hos rederiet voksede med 2,5 procent i første kvartal i år i forhold til samme periode sidste år, mens passagermængderne voksede med 9,4 pct. i samme tidsinterval. Shipping-omsætningen steg med seks procent.

"Shippingaktiviteternes resultat blev forbedret i de fleste områder i 1. kvt., dels på grundlag af vækst i mængder og omsætningen pr. transporteret enhed, og dels som følge af konstante optimeringer af rutenetværket, herunder en højere kapacitetsudnyttelse. Logistikaktiviteternes resultat blev ligeledes forbedret i de fleste områder på baggrund af både organisk vækst og mere effektiv drift," skriver DFDS i regnskabet.

Læs hele regnskabet her

Omsætningen i første kvartal i år lå på 2,92 milliarder kroner - en vækst på tre procent i forhold til samme periode året før fra 2,84 milliarder kroner. Resultatet før skat landede på et minus på 13 millioner kroner, en forbedring fra samme periode året før, hvor bundlinjen viste et minus på 110 millioner kroner. Driftsresultatet (EBITDA) lå på 228 millioner kroner, en vækst på 150 procent fra første kvartal 2014.

På trods af væksten havde DFDS også en sten i skoen i forhold til det russiske marked.

"Vores strategi om kundefokus og konstant forbedring resulterede i et stærkt første kvartal. Fremgangen blev understøttet af forskellige grader af vækst på Nordeuropas markeder. Efterspørgslen fra det russiske marked er dog vigende, og vi drager nu fordel af de tiltag, vi gennemførte sidste år for at mindske eksponeringen i forhold til dette marked," siger CEO Niels Smedegaard.

Væksten hos DFDS i første kvartal får rederiet til at hæve forventningerne til resten af året.

"På grundlag af resultatet for første kvartal og forventninger om fortsat vækst på et niveau, der er højere end de oprindelige forventninger for 2015, øges forventningen til EBITDA til DKK 1,65-1,75 mia. fra tidligere DKK 1,55-1,65 mia før særlige poster," siger CEO Niels Smedegaard.

DFDS skriver i regnskabet, at den nordeuropæiske økonomi er i bedring i første kvartal i forhold til 2014. Det ses i form af stærkere økonomisk udvikling i EU og i den britiske økonomi, som forbedrede handlen mellem Storbritannien og det europæiske kontinent. DFDS skriver samtidig, at der i de fleste markeder sås en forbedring i passagervoluminer og priserne.

Kanal-sag vil ikke påvirke væsentligt

Rederiet forventer, at den igangværende sag om trafikken på Den Engelske Kanal, ikke "væsentligt vil påvirke" resultatet for 2015.

Senest nyt i sagen kom onsdag i denne uge, hvor de britiske konkurrencemyndigheder søgte om tilladelse til at appellere afgørelsen fra en britisk appeldomstol i sagen om Eurotunnels færgedrift på Den Engelske Kanal.

Læs meddelelsen her.

Det fremgik af en meddelelse fra DFDS, der er under tungt konkurrencepres på kanalen på grund af Eurotunnels færgedrift.

Konkurrencemyndighederne havde i første omgang afgjort, at Eurotunnel, der i forvejen driver tunnelen under Den Engelske Kanal, skulle afvikle sin færgedrift, fordi den var konkurrencestridig, men i sidste uge gav en appeldomstol MyFerryLink og kooperativselskabet SCOP ret i appellen om den afgørelse.

Myndigheder vil anke britisk kanal-dom  

DFDS-rival: En stor sejr for kunder og ansatte  

DFDS indfører en whistleblower-ordning 

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Dansk frigat dræbte fire formodede pirater i Guinea, Dan-Bunkering sagen fortsatte i Odense, stor millionregning endte hos Lauritzen, og IMO afholdt klimamøde i en uge, hvor ShippingWatch gjorde status på et hektisk tredje kvartal for containerrederne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs