Svitzer afviser køb af australsk rival

Australske BP Towage og Svitzers nærmeste konkurrent down under, bliver ifølge medie ikke en del af Svitzer Gruppen.

Maersk-ejede Svitzer afviser, at selskabet har planer om at købe den australske konkurrent PB Towage, der officielt er sat til salg af ejeren Pacific Basin Shipping i Hongkong.

En talsmand for Svitzer i Australien siger til nyhedsmediet DataRoom, at Svitzer ingen interesse har i at overtage rivalen PB Towage, der ifølge mediet og modsat Svitzers australske aktiviteter leverer begrænset indtjening.

Svitzer-CFO skifter til Torm 

BP Towage, der også har aktiviteter i Asien og Mellemøsten, havde et overskud før renter, skat og afskrivninger på 12,6 mio. USD i 1. halvår 2013. DataRoom citerer analytikere for, at mængden af skibe i havnene i Melbourne, Port Botany, Newcastle og Brisbane ikke kan retfærdiggøre eksistensen af to slæbe- og bjærgningsselskaber. Samtidig har selskabet været ramt af høje omkostninger, der er forbundet med australsk mandskab ombord.

PB Towage ejer 27 af selskabets i alt 32 skibe, der opererer i Australien. Prisen for skibene vurderes at udgøre mellem 2.5-3 mio. USD.

Svitzer kæmper med lavt engagement hos de ansatte 

Det Hongkong-noterede Pacific Basin oplyste forleden, at det undersøger mulighederne for salg af hele sin division af slæbe- og bjærgningsfartøjer, der ifølge analysehuset Fearnley vurderes at have en samlet værdi i størrelsesordenen 470 mio. USD.

Pacific Basin vil sælge bjærgningsgruppen 

Svitzer taber retsopgør om Rena-bjærgning 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også