ShippingWatch

Svitzer kæmper med lavt engagement hos de ansatte

A.P. Møller Gruppens slæbebåds- og bugserrederi Svitzer kæmper en kamp for at få engagementet hos medarbejderne op. Men det vil nok tage noget tid, inden det lykkes, erkender rederiet.

Svitzer, Maersk Gruppens slæbebåds- og bugserreder, har i årevis lidt af, at medarbejderne ikke viser tilstrækkeligt engagement i deres arbejde og føler sig som en del af virksomheden.

Derfor har en af de første opgaver for rederiets nye CEO Robert Uggla i 2012 været at skabe en dedikeret og engageret arbejdsstyrke, udover den erklærede opgave at få en tilfredsstillende økonomi i rederiet.

Af Svitzers regnskab for sidste år fremgår det, at problemet ikke er nyt.

Svitzer fik et underskud på en kvart mia kr i 2012 

"Resultatet af de sidste par års engagementsundersøgelse har været skuffende," hedder det direkte i regnskabet, hvoraf det også fremgår, at rederiet sidste år brugte meget tid på at analysere de data, der blev indsamlet for at finde frem til problemet. Bl.a. blev der nedsat en fokusgruppe og afholdt stormøder for at blive klogere på det manglende engagement.

Forandringer tager tid

På de ene side har det vist sig, at de fleste medarbejdere har et stort engagement, men at besætningerne i havneslæbebådsforretningen i stedet forbinder sig selv med deres kolleger og den lokale fagforening. Hertil kommer en historisk kløft, som det udtrykkes, mellem på den ene side administrationen og på den anden side den operationelle del, altså de bugserbåde, som er Svitzers kerneforretning. Og her har forretningen lidt under "lokale ledere, som ikke altid indgår i dialog med besætningerne."

Svitzer arbejder nu på at forbedre kommunikation, gennemsigtighed, ledelse og livskvalitet ombord. Men rederiet regner nu ikke med, at tingene vil ændres lige med det samme.

"Vi forventer, at det vil tage nogen tid at se en forbedring i resultaterne," hedder det i regnskabet.

Svitzer er frem for alt store i Europa og Australien.

Robert Uggla: Svitzer skal levere bedre resultater

Nyt joint venture presser Svitzer i Sydamerika 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs