ShippingWatch

Grækenlands handelsflåde uberørt af krisen

Den græske handelsflåde fortsætter med at vokse og synes at leve sit helt eget liv i forhold til landets økonomiske deroute.

Den græske handelsflåde, der er verdens største, synes uanfægtet af landets dybe økonomiske krise. Ifølge analysehuset  Petrofin Research's nye opdatering, er antallet af græsk-ejede skibe på samme niveau som i 2009 med i alt 4.573 skibe i 2013, skriver Hellenic Shipping News.

Græsk skibsreder fængslet på korruptions-anklager 

Den græske handelsflåde kontrolleres i dag af 690 selskaber mod 718 i 2012., og de 30 største skibsredere ejer 55 procent af den græske handelsflåde.

Samlet er den græsk-ejede tonnage steget med 6,8 procent, og skibe under græsk flag er blevet større med 61.550 dwt i gennemsnit mod 57.600 dwt året før. Stigningen i skibenes størrelse er fortsat uden afbrydelse siden 2001.

Ifølge  Ted Petropoulos, leder af Petrofin Research, har den græske handelsflåde fortsat udviklingen trods vanskelige markeder og knaphed på finansiering:

"Lige nu er vilkårerne i shipping fortsat ringe bortset fra LNG og offshore, men tilliden er voksende."

Græsk rederiforening truer medlemmer med skatte-gabestok

Danske rederier skrumper i 2013 

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs