ShippingWatch

Scandlines tager Femern-kampen op

Scandlines anklager Femern for magtmisbrug, efter at Femern planlægger at nedlægge motorvejen til Scandlines' færgeanlæg i Rødby. Bæltet bliver rammen om flere kampe i fremtiden.

Foto: Rederiforeningen

Det er et kommercielt kvælningsforsøg, lyder anklagen fra Scandlines rettet mod Femern A/S, efter at de planlægger at nedlægge den motorvej, som fører til Scandlines færgeanlæg i Rødby. Rederiet er klar med en bølge af retssager, skriver Børsen.

Kampen om den kommende Femern-forbindelse, der efter planen skal stå klar i 2021, kommer ikke alene til at handle om motorvejen til Rødby. Scandlines har ikke tænkt sig at droppe Femern-overfarten, og det skal stadig være attraktivt at tage færgen over bæltet.

Med udgangspunkt i køre- og hviletidsreglerne, den toldfrie handel ombord og gode rabatordninger på overfarterne, vil Scandlines forsøge at fastholde selskabets lukrative færgesejlads på overfarten Rødby-Puttgarden. Det skriver Børsen.

"Vi vil være konkurrencedygtige på prisen fra dag ét. Og det kan vi gøre uden, at det kommer til at gøre særlig ondt," siger Scandlines-topchef Søren Poulsgaard Jensen til Børsen.

Han mener ikke, at den faste forbindelse vil kunne følge prisniveauet, som færgeoverfarten kan tilbyde, hvis man samtidig ønsker at opfylde målet om, at brugerne af forbindelsen skal have tilbagebetalt forbindelsen i løbet af 39 år. Kyst-kyst forbindelsen alene vil være tilbagebetalt på 33 år.

I 2015 tager Scandlines to nye færger i brug på Gedser-Rostock-overfarten, som STX Finland skal bygge.

Scandlines blev grundlagt i 1998 og er fortsat et af Europas største færgerederier. I 2012 transporterede rederiet 11,7 millioner passagerer, 2,7 millioner personbiler og 0,8 millioner lastbiler på ruterne Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg. Rederiet har hovedsæde i Rostock.

Gigantisk fond kaster sig ud i konkurrence med DFDS

Hvad er DFDS' strategiske mål med Scandlines?

Kapitalfonden 3i vil købe Allianz' andel i Scandlines 

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs