ShippingWatch

Hvad er DFDS' strategiske mål med Scandlines?

Analytikere undrer sig over DFDS' interesse for Scandlines og det langsigtede strategiske perspektiv med køb af et rederi, der har langt hovedparten af sine indtægter fra grænsebutikker og Rødby-Puttgarden, der erstattes af en fast forbindelse fra 2021.

Da DFDS for en måned siden, den 3. maj, i en fondsbørsmeddelelse bekræftede sin interesse i Scandlines, som er sat til salg af rederiets ejer gennem de sidste seks år, kapitalfondene 3i og Allianz Capital, var det umiddelbart ikke den store overraskelse efter længere tids rygtestrøm om, at DFDS og italienske Grimaldi (Finnlines m.m.) var oplagte industrielle opkøbere.

Men blandt nogle aktieanalytikere er der ifølge ShippingWatchs oplysninger en del undren over DFDS' strategiske sigte med et opkøb af Scandlines, et af Europas største færgerederier, ligesom kilder i shippingbranchen spørger sig selv, hvordan DFDS kan løfte en investering i størrelsesordenen 10 mia. kroner, der er nævnt som niveauet for Scandlines, der driver tre færgeruter i trianglen Danmark, Tyskland og Sverige.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs