Kapitalfonden 3i vil købe Allianz' andel i Scandlines

3i indgiver købstilbud på Allianz Capital Partners’ ejerandel i Scandlines og dermed de resterende 50 procent af rederiet.

Allianz Capital Partners og 3i meddeler torsdag morgen, at 3i har indgivet et købstilbud på Allianz Capital Partners’ ejerandel på 50 procent i Scandlines, som er et af Europas største færgerederier.

I løbet af de seneste seks måneder har konsortiet afsøgt mulighederne vedrørende investeringen i Scandlines. Som et led i processen er der modtaget en række købstilbud på selskabet, men parterne har nu valgt at forfølge den føromtalte transaktion.

“Vores investering i Scandlines har varet over seks år, hvilket er den sædvanlige gennemsnitlige investeringsperiode for en kapitalfond. Med afsæt i det nuværende positive miljø for virksomhedshandler besluttede vi at overveje vores strategiske muligheder, som også omfattede et potentielt salg af vores ejerandel. Vi har – blandt flere andre tilbud – modtaget en henvendelse fra 3i og indledt en konstruktiv dialog,” siger Jörg Spanier, Managing Director i Allianz Capital Partners. ”3i er efter vores mening en logisk køber, da de kender forretningen indgående, og samtidig giver handlen Scandlines’ ledelse mulighed for at fortsætte et velfungerende samarbejde med en betroet og velkendt partner. Sammen med 3i har vi over de seneste seks år omdannet Scandlines til et moderne og effektivt færgerederi med fokus på driften af tre korte færgeruter.”

Problematisk Scandlines-salg trækker ud  

“Scandlines er en fremgangsrig og lønsom virksomhed, og vi er tilfredse med at investere yderligere for at få det fulde udbytte af selskabets vækstpotentiale,” siger Peter Wirtz, partner i 3i og Managing Director i Tyskland. ”Scandlines’ langsigtede potentiale kommer til udtryk ved selskabets banebrydende grønne initiativer på ruten Rødby-Puttgarden og beslutningen om at bygge to nye færger til Gedser-Rostock-overfarten. De nye færger vil øge kapaciteten og frekvensen på overfarten og dermed løfte omsætningen.”

Ejerne samarbejder samtidig om at refinansiere de eksisterende lån, og processen forløber planmæssigt.

Tidligere på sommeren forsøgte DFDS uden held at overtage Scandlines, men DFDS' topchef Niels Smedegaard har efterfølgende udtalt, at der jo godt kan opstå en ny situation, hvor DFDS i givet fald er parat til at snakke videre.

Scandlines: Rederiet i midten af salget 

DFDS har fortsat interesse i Scandlines 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også