Problematisk Scandlines-salg trækker ud

Ejerne bag færgerederiet Scandlines er kommet i problemer i forbindelse med det planlagte salg. En gruppe kapitalfonde er de eneste, der har vist interesse.
Foto: Rederiforeningen
Foto: Rederiforeningen
AF RITZAU FINANS

Scandlines' ejere, kapitalfondene 3i og Allianz Capital Partners, er stødt ind i problemer i forbindelse med milliardsalget af færgerederiet, så der arbejdes derfor nu på en alternativ plan. I kulissen holder den amerikanske gigantfond TPG sig klar som potentiel køber. Det skriver Børsen.

Ifølge avisen er der kun kapitalfonde tilbage som potentielle købere af Scandlines, men det er indtil videre ikke lykkedes for 3i og Allianz at få tilstrækkelige attraktive bud frem på rederiet. Det skyldes blandt andet, at der vil komme en Femerntunnel engang efter 2020, som vil ændre Scandlines' forretningsmodel. Derved er ejerne nu tvunget til at arbejde på en plan B, fordi Scandlines' milliardlån udløber inden for det næste år.

Selvom ejerne håber på et salg, så kan det ende med, at de to kapitalfonde må fortsætte som ejere i endnu en periode på seks-syv år, eller at en af fondene køber den anden ud og fortsætter som selvstændig ejer af færgerederiet, skriver Børsen. Ifølge Bloomberg vil de to kapitalfonde gå i markedet med planerne i næste måned.

Tidligere på sommeren forsøgte DFDS uden held at overtage Scandlines, men torsdag udtalte CEO Niels Smedegaard, at der jo godt kan opstå en ny situation, hvor DFDS i givet fald er parat til at snakke videre.

Scandlines: Rederiet i midten af salget

DFDS har fortsat interesse i Scandlines

Smedegaard: DFDS havde brug for en højere gearing 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også