ShippingWatch

Smedegaard: DFDS havde brug for en højere gearing

Det er sjældent, man hører om en erhvervs- virksomhed, der mangler gearing af sin kapital. Men det var faktisk en vigtig grund til, at DFDS nu køber 12 procent af Maersks aktiepost, fortæller DFDSs CEO Niels Smedegaard til ShippingWatch.

Foto: DFDS

Maersk Gruppens salg af sin aktiepost i DFDS på 31 procent kommer ikke som en stor overraskelse, da den blev annonceret allerede sidste efterår. Men at DFDS køber 12 procent af de aktier, der sælges, fordi rederiet ønsker en højere gearing af sin investerede kapital, er nok mere overraskende for mange.

Men ifølge CEO i DFDS, Niels Smedegaard, har det bl.a. været et ønske i det finansielle marked, som rederiet nu imødekommer ved at købe aktieposten, der anslåes at komme til at koste rederiet 6-700 mio. kr. Gearingen er et udtryk for, hvor stor en del den nettorentebærende gæld udgør i forhold til driftsresultatet (EBIDTA), og her er DFDS' gearing kommet helt ned på 1,8 procent. Det betyder, at DFDS via sit overskud på den almindelige drift kan betale sin gæld tilbage på under to år, og det er faktisk meget lavt.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs