Irans største rederi sejrer over EU

Irans største rederi IRISL vandt mandag en sejr over EU, da EU-domstolen ophævede sanktionerne mod rederiet, skriver Reuters.

De økonomiske sanktioner mod Iran led et nyt nederlag ved EU-domstolen mandag, hvor domstolen besluttede, at sanktionerne mod landets største rederi, Islamic Republic of Iran Shipping Lines (IRISL), skal ophæves. Det skriver Reuters.

Dommen er på linje med en række andre i løbet af året, som har ophævet sanktioner mod andre virksomheder i Iran. Til stor frustration for både EU og USA, der med økonomiske sanktioner mod virksomheder og banker forsøger at bremse landets atomprogram.

Iran et minefelt for forsikringsselskaber 

Ifølge domstolen er det dog ikke lykkedes EU at retfærdiggøre for sanktionerne mod alle målene. Herunder IRISL, der siden 2010 har været underlagt sanktioner, fordi man frygtede, at rederiets skibe var involveret i "nuklear spredning". Dommen gælder også for andre selskaber under rederiet, skriver Reuters. EU har nu to måneder til at appellerer, og gør man ikke det, skal sanktionerne hæves herefter.

"Dette er ikke bare en sejr for vores klient, men også for retsstaten. Det er en fejring af vores domstoles uafhængighed og integritet," udtalte Maryam Taher, en af IRISL's advokater, til Reuters.

En talskvinde fra EU's diplomati udtalte efter dommen, at man allerede nu overvejer alle mærkbare konsekvenser.

Iran får nye supertankere fra Kina  

USA advarer forsikringsselskaber om Iran-konsekvenser

Medie: Svensk selskab bryder Iran-sanktioner 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også