USA advarer forsikringsselskaber om Iran-konsekvenser

New Yorks øverste finansielle myndighed advarer forsikringsselskaber, som Irans energi- og shippingfirmaer er helt afhængig af, om voldsomme konsekvenser, hvis ikke de efterlever USAs regler.
Foto: The White House
Foto: The White House

New Yorks ledende finansielle myndighed, Department of Financial Services, har udvidet en kulegravning af 20 førende ikke-amerikanske forsikringsselskabers forbindelser til Iran og advaret dem om risikoen for brud på de amerikanske sanktioner i forbindelse med de skærpede sanktioner, præsident Barack Obama indførte fra 1. juli. Det skriver Financial Times.

Sanktionerne sigter især på energi- og shippingselskaber i Iran, der til gengæld er helt afhængige af forsikringsselskaber, der genforsikrer hos hinanden for at sprede risikoen.

Gibson: Iran ophober massive olielagre til søs

De involverede selskaber i undersøgelsen omfatter forsikringsselskaber som Hannover Ruckversicherungs-Aktiengesellschaft, Mapfre Re, AXA Global Risks, Montpelier Reinsurance, Lancashire Insurance Company og Aspen Insurance UK, skriver avisen.

 

De skærpede sanktioner fra 1. juli er en del af USAs ambitioner om at isolere Irans økonomi og ultimativt tvinge den islamiske republik til at opgive sit atomprogram. De nye restriktioner forbyder ikke-amerikanske selskaber at gøre forretninger med landet. Det gælder uanset, om selskaberne overholder reglerne i det land, hvor de har deres hovedsæde, og manglende overholdelse af de amerikanske regler kan medføre hårde straffe i forhold til selskabernes amerikanske aktiviteter.

Rederier flygter fra Iran inden nye sanktioner 

New Yorks Department of Financial Services har onsdag skrevet til de 20 forsikringsselskaber og gjort dem opmærksom på, at de skal overholde de amerikanske regler, ligesom selskaberne er blevet bedt om at indberette enhver Iran-relateret forretning og begrunde procedurer, der sikrer, at reglerne overholdes.

I brevet advares selskaberne om, at brud på reglerne udløser omfattende konsekvenser med risiko for, at de forbydes at gøre forretninger i USA.

Lobby-gruppe sætter nyt kritisk lys på græsk skibsreder  

Medie: Svensk selskab bryder Iran-sanktioner 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også