ShippingWatch

STX-krise smitter af på græske Navios

Ligesom danske Lauritzen bliver græske Navios nu også ramte af charteraftaler med koreanske STX, der er i betalingsstandsning og derfor har leveret skibene tilbage.

Koreanske STX's problemer smitter af på flere spillere i erhvervet. Senest er græske Navios også blevet ramt af rederiets betalingsstandsning. Af Navios' regnskab for andet kvartal fremgår det, at kontrakter med to skibe på 50.000 dwt er blevet afsluttet i juli måned.

Ifølge Lloyd's List nævner Navios ikke selv, hvem skibene var på kontrakt hos, men Ben Nolan fra researchgruppen Stifel med fokus inden for shipping, er ikke i tvivl og peger over Lloyd's List på, at STX havde skibe på kontrakt for Navios indtil juli næste år.

HSH Nordbank: Navios-aftale bliver en rollemodel 

Raten lå på 21.500 USD per dag. Navios oplyser, at skibene igen er chartret ud, dog til en noget lavere pris end før. 13.825 USD om dagen med option på 14.813 USD per dag. Ifølge Ben Nolan betyder det en reduktion af omsætningen på 5,5 mio. USD.

Lauritzen også ramt

Også danske Lauritzen har fået et slag over næsen af koreanske STX, hvor aftalen med rederiet var en af flere faktorer til, at Lauritzen ved seneste regnskab måtte nedskrive værdien af egen flåde med 207 mio. USD.

Betalingsstandsningen hos STX førte til en for tidlig tilbagelevering af to capesize tørlastskibe til Lauritzen. Skibene er dog blevet genbeskæftiget, men rederiet forventer at sælge dem når de nuværende certepartier udløber.

Navios mister omsætning og overskud i 1 kvartal

Grækere køber rekordmange tørlastskibe

Konkurstruet STX skærer i underskuddet 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs