ShippingWatch

Konkurstruet STX skærer i underskuddet

Det koreanske tørlastrederi, der har fået kreditorbeskyttelse i både Korea og USA, mindskede sit underskud i andet kvartal med 71 pct., skriver The Business Times.

Det har langt fra været et nemt år for det koreanske tørlastrederi STX, som er i gang med en restrukturering for at redde forretningen og inden for de seneste måneder har fået midlertidig kreditorbeskyttelse i både Sydkorea og USA. I løbet af andet kvartal af i år er det dog lykkedes for rederiet at reducere sit underskud med 71 pct. til 27,7 mio. USD mod 83,7 mio. USD i samme periode sidste år, skriver Singapore-baserede The Business Post.

STX får amerikansk kreditorbeskyttelse 

Omsætningen faldt dog med 32 pct. til 856 mio. USD, hvilket skyldes de lavere fragtrater, oplyser selskabet ifølge The Business Post. Bruttoresultatet steg til 19,5 mio. USD.

Helt så godt gik det ikke søsterselskabet, værftet STX Offshore and Shipbuilding. I løbet af første halvår er omsætningen ifølge Lloyd's List gået tilbage med 64,5 pct. sammenlignet med samme periode i 2012. I andet kvartal måtte selskabet se sig nødsaget til at præsentere et underskud på 2,3 billioner Won svarende til 2,1 mia. USD. En stor tilbagegang sammenlignet med et år tilbage, hvor underskuddet lå på 73,7 mia. Won.

Nødstedt STX forsøger at berolige omverden 

STX-rederi taber kampen mod søsterværft 

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs