STX-rederi taber kampen mod søsterværft

Det kinesiske STX-værft har vundet en sejr over sit søsterrederi STX Pan Ocean, som forsøgte at holde værftet ansvarlig for et læk på et helt nyt Valemax-skib for to år siden.

Hårdtprøvede STX Group skal ikke kun forholde sig til, at flere forretningsdele er særdeles pressede for tiden. De seneste to år har to STX-søstre været i et pengeopgør, der nu har fundet sin afslutning, skriver Lloyd's List. Med værftet STX Offshore & Shipbuilding som vinder.

I 2011 leverede værftet det første skib ud af otte i Valemax-klassen til rederiet STX Pan Ocean. Men blot tre måneder senere kom der et læk i skibets ballastvandtank og måtte i dok i flere måneder. Efterfølgende sagsøgte STC Pan Ocean sit søsterværft og krævede en kompensation på 47 mio. USD.

Presset koreansk værft får ny kapital af kreditorer 

Retten for international arbitrage i London har nu afgjort sagen til fordel for værftet, der ikke kendes ansvarlig for lækket. Både værftet og rederiet er i alvorlige problemer. STX Pan Ocean har fået kreditorbeskyttelse fra en domstol i Seoul og har søgt om beskyttelse ved amerikansk domstol under rederiets restrukturering.

Også værftet har bedt om kreditorhjælp til dets kinesiske datterværft, som ikke har kunnet betale sine leverandører i lang tid.

Presset STX-værft får kreditorhjælp

Koreansk regering vil hjælpe STX-leverandører

STX beder amerikansk domstol om kreditorbeskyttelse 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også