ShippingWatch

Presset koreansk værft får ny kapital af kreditorer

Kreditorer garanterer kapital til det hårdt prøvede koreanske værft STX Offshore & Shipbuilding. I begyndelsen af juni bliver en fond på 265 mio. USD stillet til rådighed. 

Foto: Hempel

Det koreanske værft STX Offshore & Shipbuilding får nu en hjælpende hånd fra sine kreditorer. I begyndelsen af denne måned vil en nødfond på 265 mio. dollar blive stillet til rådighed for det pressede værft, der i sin nød har overvejet at sælge sine europæiske aktiviteter fra. Det skriver Asiasis.

Ifølge kilder tæt på værftsindustrien havde gruppen et møde den 30. maj, hvor der var enighed om at skyde flere penge i projektet. Ifølge Asiasis planlægger kreditorerne at sende godkendelse af lånet af sted til hovedkreditoren Korea Development Bank (KDB). Derudover besluttede gruppen af kreditorer også at stille 140 mio. USD til rådighed som garanti for eventuel tilbagebetaling.

Et medlem fra gruppen af kreditorer siger ifølge Asiasis:

"Når levereringer er forsinkede i værftsindustrien, kan mere langsommelige omkostninger, men også garanti for tilbagebetaling, blive efterspurgt."

STX overvejer at sælge europæiske dele fra

Koreanske STX forsøger at bevare kinesisk værft

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs