STX beder amerikansk domstol om kreditorbeskyttelse

Koreanske STX Pan Ocean, et af verdens største tørlastrederier, har nu også søgt beskyttelse mod selskabets kreditorer i USA ved en domstol i New York, skriver Bloomberg.

Koreanske STX Pan Ocean, et af verdens største tørlastrederier, forsøger ihærdigt at komme bedst muligt fra den økonomiske klemme, rederiet sidder fast i. Nu har selskabet også søgt beskyttelse mod selskabets kreditorer i USA ved en domstol i New York, skriver Bloomberg. Det er sket under de amerikanske regler for udenlandske selskaber, Chapter 15, skriver Bloomberg.

Tidligere i juni søgte rederiet tilsvarende beskyttelse ved en domstol i Seoul, og STX anmoder nu den amerikanske domstol om at anerkende den igangværende proces om en reorganisering eller restrukturering af selskabet. Flere skibe fra rederiet er den seneste tid blevet arresteret på anmodning fra kreditorer.

Domstol giver STX Pan Ocean pusterum  

Rederiet angiver faldende fragtmængder, faldende rater og likviditetskrise som årsagerne til konkursbeskyttelse. Dokumenter ved den amerikanske domstol viser, at STX Pan Ocean har gæld og aktiver for mere end en mia. USD.

Koreanske leverandører til STX-værft søger regeringshjælp 

Fjerde skib fra STX Pan Ocean tilbageholdt 

Domstol giver STX Pan Ocean pusterum  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også