ShippingWatch

Koreanske leverandører til STX-værft søger regeringshjælp

En gruppe på 31 koreanske leverandører til det STX-ejede Dalian-værft i Kina har ifølge det kinesiske medie Sinoship News bedt den koreanske regering om økonomisk hjælp.

Foto: Hempel

Det er ikke nemme tider for det sydkoreanske gældsplagede holdingselskab STX, hvis rederi i øjeblikket er gået i betalingsstandsning, mens store frasalg er sat i værk for at komme gælden til livs. Krisen har også ramt koreanske leverandører til værftet STX Dalian, hvor en gruppe på 31 virksomheder nu beder den koreanske regering om hjælp i form af bedre skatteforhold, som den kinesiske regering har tilbudt værftet, skriver Sinoship News.

Samtidig efterspørger virksomhederne særlig finansiering fra de koreanske banker som hjælp til at komme gennem den svære tid. Ifølge Sinoship News påstår nogle af leverandørerne, at de ikke har modtaget betaling i fire år fra værftet. Derfor har gruppen også bedt om at kunne være til stede ved forhandlinger i forbindelse med et salg af STX Dalian, hvilket der har været spekulationer om.

Gruppen kræver en tilbagebetaling på 580 mio. kinesiske RMB.

Domstol giver STX Pan Ocean pusterum 

Koreansk shippinggruppe styrer mod konkurs

STX overvejer at sælge europæiske dele fra

Koreanske STX forsøger at bevare kinesisk værft 

Mere fra ShippingWatch

CMA CGM forventer kraftigt fald i fragtraterne

Udsigterne for containermarkedet ser noget mere dystre ud i den kommende tid, vurderer franske CMA CGM. Containerrederiet noterede dog stadig vækst på både top- og bundlinje i tredje kvartal.

Ugens bedste på ShippingWatch

EU kæmper om at blive enig om et prisloft på russisk olie. Containerraterne er faldet gennem gulvet. Ny kritik af CII-indekset. Og så er Carsten Mortensen på vej med ny shippingfond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs