ShippingWatch

Presset STX-værft får kreditorhjælp

Kreditorer i koreanske STX Offshore & Shipbuilding planlægger at støtte selskabets kinesiske værft, STX Dalian, så det igen kan blive en sund virksomhed, skriver Sino Shipping News.

Foto: Hempel

Der kan være hjælp på vej til det hårdtprøvede koreanske værft, STX Offshore & Shipbuilding, der igennem det sidste halve år har forsøgt at bevare sit kinesiske værft STX Dalian. Det skriver Sino Shipping News.

Kreditorerne i STX planlægger nemlig at sende finansieringsordninger til den kinesiske kreditorgruppe i STX Dalian inden næste mandag. Det sker efter, at den kinesiske gruppe af investorer har bedt om hjælp fra de koreanske kreditorer. Tidligere har de koreanske leverandører bedt om hjælp fra den koreanske regering, fordi værftet ikke har været i stand til at betale sit udestående.

Værfterne er en del af det sydkoreanske holdingselskab STX, som i det sidste halve år har kæmpet med en gæld på flere milliarder USD og derfor er i gang med at trimme organisationen. Tidligere var et salg af STX Dalian på tale, men siden midten af april har selskabet forsøgt at finde kapital for at blive i stand til at kunne beholde det på egne hænder.

Koreanske leverandører til STX-værft søger regeringshjælp 

Koreansk regering vil hjælpe STX-leverandører 

STX Group så ikke problemerne komme

STX beder amerikansk domstol om kreditorbeskyttelse 

Mere fra ShippingWatch

CMA CGM forventer kraftigt fald i fragtraterne

Udsigterne for containermarkedet ser noget mere dystre ud i den kommende tid, vurderer franske CMA CGM. Containerrederiet noterede dog stadig vækst på både top- og bundlinje i tredje kvartal.

Ugens bedste på ShippingWatch

EU kæmper om at blive enig om et prisloft på russisk olie. Containerraterne er faldet gennem gulvet. Ny kritik af CII-indekset. Og så er Carsten Mortensen på vej med ny shippingfond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs