STX får amerikansk kreditorbeskyttelse

En domstol i New York har givet det konkurs-truede koreanske tørslastrederi STX beskyttelse mod selskabets kreditorer i USA under Chapter 15. Det forhindrer arrester af rederiets skibe i amerikansk jurisdiktion.

Det koreanske konkurs-truede tørlastrederi STX kan ånde lettet op for en periode. Onsdag valgte en domstol i New York nemlig at anerkende rederiets ansøgning om beskyttelse under de amerikanske regler for udenlandske selskaber, Chapter 15, hvilket betyder, at rederiet får fred for dets kreditorer i USA under den forestående restrukturering. Det skriver Lloyd's List.

STX beder amerikansk domstol om kreditorbeskyttelse 

D. 7 juni ansøgte STX Pan Ocean om konkurs i Seoul og har efterfølgende fået omkring 16 skibe arresteret, senest i Seattle d. 14. juni. Den amerikanske dom betyder, at rederiets 371 skibe ikke længere kan blive arresteret i amerikansk farvand og drejer sig både om selskabets ejede og ind-chartrede skibe. STX ejer omkring 100 skibe selv.

Rederiet angiver faldende fragtmængder, faldende rater og likviditetskrise som årsagerne til konkursbeskyttelse. Dokumenter ved den amerikanske domstol viser, at STX Pan Ocean har gæld og aktiver for mere end en mia. USD.

STX-rederi taber kampen mod søsterværft

Fjerde skib fra STX Pan Ocean tilbageholdt

Domstol giver STX Pan Ocean pusterum  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også