ShippingWatch

Grækere køber rekordmange tørlastskibe

De græske redere er på det højeste niveau for bestillinger af tørlastskibe siden 2008. Et tegn på, at raterne vil blive forbedret, siger analytikere.

Foto: /ritzau/Thomas Borberg

Den græske shippingbranche ser ud til at tro på, at tørlastmarkedet nu vil blive forbedret. I hvert fald har de græske indkøb af tørlastskibe til transport af jernmalm nu nået det højeste niveau siden 2008, skriver den græske avis Ekathimerini.

De græske redere har i første kvartal i år bestilt 12 capesize ifølge den græske mægler Golden Destiny. Det er det højeste antal siden begyndelsen af 2008 og er et signal om, at rederne er klar til at udnytte de laveste priser i et årti.

"Græske redere tenderer til at have et instinkt for disse ting. Det faktum, at vi ser flere opkøb, er helt bestemt et tegn på, at stemningen er ved at vende. De ser muligheder," siger Dominic Meredith Hardy, analytiker hos London-mægleren Galbraith's Ltd..

De nye ordrer på capesizes i år er allerede mere end dobbeltstørrelse i forhold til samme periode i 2012, og det vil blive til endnu mere. For eksempel har rederiet Diana Shipping planer om at købe et skib om måneden i 2014. Det er dog ikke de store fortjenester, der endnu ligger på capesizes, skriver Ekathimerini. I dag tjener capesizes omkring 4.750 USD om dagen, hvilket er ekstremt lavt i forhold til 229.000 ved højdepunktet i 2008.

Diana vil købe ét skib om måneden i 2014

HSH Nordbank: Navios-aftale bliver en rollemodel

Græske skibsredere trak milliarder ud af Cypern 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs