Rederier anklager Sverige og Danmark for statsstøtte

Rederierne Scandlines og Stena har klaget over den svenske og danske stat til EU-Kommissionen. De yder ulovlig statsstøtte til Øresundsforbindelsen, mener de.
Foto: PR
Foto: PR

En klage over den danske og svenske stat er landet i EU-Kommissionen. Staterne yder ulovlig statsstøtte til Øresundsprojektet, lyder det fra Scandlines Øresund, der har indsendt klagen. Det skriver Børsen.

Rederiet, der er ejet ligeligt mellem dansk-tyske Scandlines og svenske Stena Line, sejler mellem Helsingør og Helsingborg, og vigende trafiktal fra især pendlere har fået forbindelsen til at sænke priserne for lastbiler for at kompensere for tilbagegangen.

"Vi har indsendt en klage, og derudover har vi ingen kommentarer til sagen," siger Henrik Rørbæk, direktør i Scandlines Øresund til Børsen.

Scandlines: Rederiet i midten af salget 

Øresundsbro Konsortiet, der driver bro- og tunnelforbindelsen, låner i dag penge til samme lave rente som staten kan låne til, mens to stater samtidig garanterer for forbindelsens økonomi, indtil lånene er tilbagebetalt. Og den konstruktion er svær at hamle op med for et privatejet rederi, skriver Børsen.

Adm. direktør for Øresunds Konsortiet, Caroline Ullman-Hammer afviser imidlertid, at virksomheden gør noget forkert:

"Vi mener, vi agerer på markedsvilkår, men det er klart, at man må tilpasse sig," siger hun med henvisning til, at forbindelsen har gjort det 20 pct. billigere for eksempelvis lastbiler at krydse vandet.

Transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) mener ikke, der er hold i klagen.

Avis: Scandlines-ejere overvejer at droppe frasalg

DFDS er ikke den eneste der har trukket sig fra Scandlines 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også