Nordea: Køb Maersk A-aktien med rabat

Det er lige nu en god investering at købe aktier i A.P. Møller - Mærsk, og den allerbedste fidus vil være at sætte sine penge i A-aktien, der i øjeblikket handles omkring 2500 kr. billigere end selskabets B-aktie.
Foto: Maersk Line
Foto: Maersk Line
AF RITZAU FINANS

Det er lige nu en god investering at købe aktier i A.P. Møller - Mærsk, og den allerbedste fidus vil være at sætte sine penge i A-aktien, der i øjeblikket handles omkring 2500 kr. billigere end selskabets B-aktie. Sådan lyder vurderingen fra Nordea.

Banken hæfter sig ved, at fragtraterne på den vigtige handelsrute mellem Asien og Europa i forrige uge steg mere end 170 pct. og i sidste uge blot faldt 4 pct.

"Vi forventer ikke, at rederierne vil være i stand til at fastholde hele stigningen, og vi ser det derfor som positivt, at raterne ikke faldt mere tilbage. Udviklingen øger sandsynligheden for, at aktien går en god tid i møde. I øjeblikket kan det være en god idé at købe A-aktien i A.P. Møller – Mærsk frem for B-aktien. A–aktien er næsten 2500 kr. billigere end B-aktien, hvilket er tæt på den største forskel i de sidste mange år," vurderer banken.

Nordea lægger vægt på, at Mærsk som en cyklisk aktie vil nyde godt af de bedre konjunkturer, som ifølge banken står for døren.

"I den sammenhæng er det interessant, at prissætningen på aktien er meget attraktiv. A.P. Møller - Mærsk omsatte i 2012 for over tre gange så meget som Novo Nordisk, men markedsværdien på Novo Nordisk er næsten dobbelt så høj som Mærsks. Hvis de globale vækstforventninger øges, så åbner det mulighed for, at Mærsk-aktien skal reprises på et langt højere niveau," mener Nordea.

Nordea har anbefalingen "stærkt køb" af aktien og et kursmål på 53.000 kr. per aktie.

Både A- og B-aktien i Mærsk stiger mandag formiddag kort efter børsåbning med henholdsvis 1,37 og 1,15 pct. til kurs 39.940 og 42.360.

/RITZAU FINANS

Maersks superskib sejler under kapacitet på jomfrurejse

Nordea: Frasalg i Mærsk vil hæve aktien

Nordea: Aktionærerne i Maersk må forvente kursfald

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også