Rederne: CO2-udspil lige i skabet

Dagens plan for EU's arbejde med CO2-udledning i skibsfarten passer som fod i hose med forventningerne hos Danmarks Rederiforening. "Vi er meget tilfredse," siger vicedirektør Jan Fritz Hansen om forslaget.

EU-Kommissionen har i dag vedtaget en plan for, hvordan EU's medlemslande i de kommende år skal arbejde med begrænsning af CO2-udledning fra skibsfarten gennem et såkaldt MRV-projekt.

Rederiforeningen hilser forslaget velkommen.

Rapport: EU's skibe forurener massivt 

”Vi er meget tilfredse med forslaget. Det er første skridt mod en global løsning og et fundament, man vil kunne bygge videre på,” siger Jan Fritz Hansen, vicedirektør i rederiforeningen, i en pressemeddelelse.

Det har hele tiden været foreningens kæphest, at udledning af CO2 ikke kun er et EU - og dermed et regionalt anliggende - men et globalt anliggende, hvor ens regler bør gælde for alle i skibsfarten, da erhvervet er så globalt. Det understreger rederiforeningen igen i dag.

”Det er meget tilfredsstillende, at Kommissionen anerkender, at en global løsning er vejen frem. Vi skal have rapporteringen løftet op på et globalt IMO-plan hurtigst muligt,” siger Jan Fritz Hansen.

EU: Nu skal forurening fra shipping bremses

IMO rykker videre med model for CO2-overvågning

IMO: Svært at lave en global aftale om ophugning 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også