ShippingWatch

Rapport: EU's skibe forurener massivt

Skibsfarten i Europa står for en stor del af den forurening, som skibsfarten internationalt set udleder. Nye miljøkrav vil gøre det bedre, viser ny rapport fra det europæiske miljøagentur, som anbefaler et overvågnings- og rapporteringssystem for at kontrollere skibsfartens forurening.

Den europæiske skibsfart tæller op i regnskabet, når man måler forurening fra skibsfarten på internationalt plan. På trods af nye miljøkrav, vil skibsfartens udledninger være betydelige, og på sigt vil NOx-udledningerne fra skibsfarten i EU overstige den fra land. Det tydeliggøres i en ny rapport om skibsfartens udledninger, som det europæiske miljøagentur EEA har udgivet.

"Sektorens miljømæssige indflydelse er betydelig, da udledninger som carbondioxid (CO2), nitrogenoxider (NOX), svovldioxid (SO2) og partikler (PM2.5) fra shipping i europæisk farvand kan udgøre op til 10-20 pct. af verdens totale shippingudledninger. Tages al skibstrafik i betragtning fra national og international shipping, der ankommer og afgår fra EU's 27 havne, kan bidraget ligge på op til 30 pct. i CO2," hedder det i rapporten.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs