ShippingWatch

Stor forvirring om sod i skibsfarten

Skibsfarten kan meget vel risikere også at møde omfattende miljøkrav for sod. Problemet er, at ingen ved, hvad sod egentlig er og gør ved klimaet. "Arktis kan blive et nyt ECA-område," lyder det.

Sod, der også ofte går under sin engelske betegnelse black carbon, står som en af de forureningstyper, der kan blive en hovedpine for skibsfarten i fremtiden. Men det er en pudsig bekymring, da hverken NGO'ere, ingeniører eller skibsfarten selv kan blive enige om, hvilken og hvor stor en rolle udledning af sodpartikler fra skibsfarten spiller.

Sod er især på dagsordenen i forhold til Arktis, hvor skibsfartens øgede sejlads kan betyde yderligere udledning af sod og en hurtigere opvarmning i Arktis. Men igen - det er skøn og diskussioner, som ikke har en klar definition endnu.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs