ShippingWatch

Saudi-Arabien booster produkttank i sommer

Saudi-Arabiens import af dieselolie og benzin vil være rekordstor hen over sommeren på grund af de igangværende raffinaderiprojekter i landet, vurderer mæglervirksomheden Gibson.

Foto: Rederiforeningen

En stabil og stigende import af diesel og benzin i Saudi-Arabien hen over over sommeren vil yderligere understøtte produkttankere i løbet af de kommende uger. Det vurderer mæglervirksomheden Gibson i sin seneste ugerapport, skriver Hellenic Shipping News.

"Mens produkttankmarkedet ivrigt afventer opstarten af Saudi-Arabiens nyeste o0g store raffinaderier med det første projekt senere i år, vil dieselimporten ind i regionen ryge i vejret denne sommer. Saudi-Arabien vil importere rekordstore mængder dieselolie som forberedelse til Ramadanen i begyndelsen af juli, hvor flere vil rejse," skriver Gibson.

Bimco: Produkttank snyder almindelig logik 

Saudi Aramco har oplyst, at det vil øge importen op til 8,9 mio. tønder dieselolie i juni eller markant mere end i maj, hvor importen lå på anslået 6,7-7,5 mio. tønder. Og importen forventes at blive endnu højere i juli.

Udviklingen i Saudi-Arabien denne sommer er anderledes end tidligere på grund af store infrastrukturprojekter. Også landets import af benzin forventes at stige voldsomt med 45 procent mere end sommeren 2012.

Jubail-raffinaderiet, der planlægges åbnet senere i år, er det første af tre nye raffinaderier i Saudi-Arabien. Dertil kommer et nyt i Abu Dhabi og alle fire forventes helt færdige i 2016/2017.

Scorpio Tankers: Vi har blokeret for konkurrenter 

Meldgaard: Vi er på det rigtige spor 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs