Scorpio Tankers: Vi har blokeret for konkurrenter

Ifølge topledelsen i det børsnoterede Scorpio Tankers har det været en helt bevidst strategi at blokere de bedste værfters slots, så værfterne i dag har meget lidt kapacitet i overskud til nybygninger af produkttankskibe.

Med kontrakter på i alt 54 nybygninger, 16 af dem indgået for nylig, har det New York-noterede Scorpio Tankers efter eget udsagn forhindret rivaler i at sikre sig tilsvarende kvalitetsskibe i produkttank på de bedste værfter i Sydkorea

Rederiet, der har som ambition at blive verdens største produkttankrederi og med den mest moderne og brændstofbesparende økoflåde, mener samtidig, at bunden i værftspriserne nu er passeret, siger Scorpio Tankers' president Robert Bugbee til Lloyd's List.

d'Amicos regnskab peger på forbedringer i produkttank 

Ifølge Bugbee har det været en helt bevidt strategi at blokere de bedste værfters slots, så de i dag har meget lidt kapacitet i overskud til nybygninger af produkttankskibe, når spotmarkedet forbedres over de kommende år.

"Vi har været meget vedholdende og sagt, at vi vil være de første for at blive en markant markedsleder, og at vi ville stoppe med at indgå kontrakter, når leveringer først kan finde sted efter juli 2015, og når priserne går op. Det er naturligt for os at sige, at denne proces er gennemført nu," siger Robert Bugbee.

 

Scorpio Tankers oplyste i en børsmeddelelse for nylig, den 30. maj, at rederiet har indgået aftaler med fem koreanske skibsværfter om bygning af i alt 16 produkttankere bestående af otte LR2, fire MR og fire Handymax ice class-1A.

Ordrebog på 11 procent i produkttank 

Samtidig meddelte selskabet, at det har opnået en kreditfacilitet i 2013 fra investorer på i alt 525 mio. USD. eller omkring det dobbelte af den oprindelige facilitet, og at priserne på produkttankskibe nu er steget med 8-12 procent med leveringstider, der er er på den anden side af 2015. Dermed afsluttes nybygningsprogrammet.

Scorpio ejer i dag kun 15 produkttankskibe og har 25 indchartrede i flåden. Men når samtlige nybygninger er leveret i 2015 vil Scorpio Tankers formentlig kontrollere og eje verdens største og mest moderne flåde af produkttankskibe.

Scorpios nybygninger oppe på 54 produkttankere 

Norden tæt på sine strategiske mål i produkttank 

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også