ShippingWatch

Bimco: Produkttank snyder almindelig logik

Olieefterspørgslen fra verdens mest tørstige forbruger, USA, nåede i 2012 laveste niveau i 16 år. En ændring, der af uransagelige årsager ikke har fået den store betydning for produkttank-segmentet, skriver Bimco.

Foto: Rederiforeningen

I løbet af det sidste år er der sket strukturelle ændringer i oliemarkedet. I 2012 ramte den amerikanske olieefterspørgsel således laveste niveau i 16 år, og for første gang nogensinde oversteg eksporten af benzin fra USA importen til landet. Siden da har importen holdt sig på et lavt niveau, og set med logiske briller ville det betyde, at indtjeningen for produkttanksskibe også ville være faldet, skriver Bimco i en analyse.

"Men i modsætning til konventionel visdom har handlen på benchmarking-ruten for MR- og handysize-skibe fra Rotterdam til New York leveret en gennemsnitlig indtjening på 17.000 USD per dag i 2013 trods lav benzinimport. Så at forudsige noget på baggrund af det og op til den amerikanske "driving season" vil være positivt, da den indenlandske produktion forventes at følge den øgede efterspørgsel i løbet af andet kvartal," skriver Bimco og gør opmærksom på, at det i grunden ikke giver meget mening.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs