ShippingWatch

Mærsk-familien navngiver det første Triple-E gigantskib

Det første Triple-E skib er navngivet i dag i Sydkorea. Gudmor er formanden for A.P. Møller Fonden, Ane Uggla, der har givet skibet navn efter sin far, afdøde skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller.

Foto: Thorbjørn Hansen

Ana Uggla, datter af afdøde skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller, var gudmor, da hun i dag fredag (fredag morgen tidlig dansk tid) navngav det første af Maersk Lines nye Triple-E containerskibe efter sin far ved en ceremoni på Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering-værftet i Okpo i Sydkorea.

Skibet Maersk Mc-Kinney Møller forventes i drift sidst i juni. Yderligere fire af verdens foreløbig største containerskibe leveres fra værftet i løbet af 2013, mens de resterende 15 afleveres til rederiet i 2014 og 2015.

Foto: Morten Flarup
Foto: Morten Flarup
 

Til stede ved ceremonien i Sydkorea var desuden bl.a Ane Ugglas søn, CEO i Svitzer, Robert Uggla og CEO i Maersk Line, Søren Skou, oplyser Maersk Gruppens informationsafdeling. Herfra hedder det, at ceremonien forløb godt, ganske vist med en mindre forsinkelse, og i regnvejr.

Hård priskrig

Serien på i alt 20 skibe kommer ind i et marked, der er hårdt ramt af priskrig med noget nær rekordlave rater i den vestgående containertrafik mellem Fjernøsten og Nordeuropa. Siden Maersk Line under ledelse af daværende topchef Eivind Kolding skrev kontrakt på skibene i 2011, er markedet gået støt nedad i kraft af den svage globale økonomi og alt for mange skibe i den samlede containerflåde.

Triple-E fra Maersk Line vises frem  

De fleste analytikere er derfor enige om, at tidspunktet for indsættelse af de nye Triple-E og andre rederiers næsten ligeså store skibe er det værst tænkelige. For Maersk Line er spekulationerne om den pris, rederiet aftalte med værftet i 2011 taget til i styrke, fordi værftspriserne siden er faldet markant. Det har andre rederier efterfølgende høstet betydelige fordele af.

Maersk Line regner tidligst med at kunne  høste gevinsterne fra de store skibe i 2014.

Første Triple E-skib får hjemhavn i Hellerup

Priskrig tvinger redere til at sænke farten

Smedegaard: Asiaterne presser markedet

Smedegaard: Der er priskrig på Asien-Europa 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs