ShippingWatch

Verdensbanken regner med lavere global vækst i år

Verdensbanken er blevet mere pessimistisk siden januar. Nu regner banken med en global vækst i år på 2,2 procent mod 2,4 procent i sin seneste prognose. Herefter ser det dog bedre ud.

Foto: Wärtsila

Den økonomiske vækst i udviklingslandene trækker ikke længere så godt, som Verdensbanken troede for bare et halvt år siden. Derfor har banken nedjusteret sit skøn for den globale vækst i 2013 til 2,2 procent fra 2,4 procent i januar.

i sin halvårlige rapport påpeger banken ifølge Reuters, at udviklingsøkonomierne ikke vil opleve samme galopperende vækst som før finanskrisen, og at landene nu er nødt til at fokusere på at gennemføre reformer.

På den mere positive side peger Verdensbanken på, at udviklingen i den globale økonomi vil være mindre volatil i fremtiden. Forventningerne til 2014 og 2015 er da også mere optimistiske. Her venter banken en vækst på hhv. 3,0 og 3,3 procent.

I 2012 var den globale vækst på 2,3 procent.

Platou Markets: Endelig vender shippingmarkedet

Clarkson sænker vækstskøn for containermarked 

Damco: Vækstmarkederne er svære at finde

Nordea: Positive overraskelser i Kina 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs