ShippingWatch

Clarkson sænker vækstskøn for containermarked

Forventninger til væksten på det globale containermarked bliver for tredje gang sænket af analysehuset Clarkson Research.

Foto: IMO

Clarkson Research har for tredje gang sænket forventningerne til væksten i det globale containermarked, så der nu spås en vækst på 5,4 pct. i år mod et skøn på 5,8 pct. tilbage i april og på 6,1 pct. ved årets indgang.

Det skriver den britiske shippingavis Lloyd's List.

De nye forventninger til markedsvæksten, som trods alt vil repræsentere en øget vækstmomentum i forhold til sidste års vækst på bare 3,3 pct., er en konsekvens af fortsat pres på hovedruterne.

En flad efterspørgselsudvikling i Europa betyder, ifølge Clarksons, at volumenerne på ruterne fra Asien presses, hvorfor Clarkson Research nu kun regner med en vækst på 2,2 pct. på denne handelsrute.

Medie: Asien-Europa lå dødstille i april

Raterne på Asien-Europa dykker igen

SeaIntel: Ratedyk knækker tilliden til kontrakter 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs