ShippingWatch

MOLs brandudsalg af tørlastskibe er i gang

Mitsui OSK Lines er begyndt at sælge ud af flåden. To tørlastskibe ryger som nogle af de første i en planlagt frasalgspulje på i alt 70 skibe.

Japanske Mitsui OSK Lines er gået i gang med at sælge ud af flåden som led i det udsalg, rederiet annoncerede tidligere på året. Det skriver TradeWinds.

Fearnley: Asiatisk shipping kæmper med gælden

De to skibe til at forlade det store japanske redere er to tørlastskibe på henholdsvis 171.000 dwt og 87.000 dwt. Frasalgene fra MOL er meldt ud til primært at være bulkskibe i form af 50 ud af 70 af frasalgene, men tankskibe skal også forlade flåden.

MOL har haft massive tab i sin tørlastforretningen, og i april i år viste rederiet et massivt underskud for regnskabsåret 2012 på 1,9 mia. USD. På trods af de svage resultater meldte MOL i samme åndedrag ud, at man forventer et positivt resultat i 2013. En udmelding, som analytikerne har taget godt imod.

MOL regner med plus i år efter katastrofalt 2012

Japanske redere henter stor valutagevinst i 2013 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs