ShippingWatch

Fearnley: Asiatisk shipping kæmper med gælden

Både koreanske shippingnavne og japanske konglomerater kæmper med store gældsbyrder, men japanerne har en fordel, skriver analysehuset Fearnley.

Foto: Hanjin

Det ser ikke godt ud for de tre koreanske shippingvirksomheder, HMM, Hanjin Shipping og STX Pan Ocean, som alle fortsat står over for negative udsigter, vurderer analysehuset Fearnley i sin ugentlige rapport. Bedre ser det ud for de japanske shippingkonglomerater, hvis aktier er steget mellem 25 og 60 pct. Men fælles for dem alle er ifølge Feanley betydelig gæld:

"Både de japanske konglomerater og de koreanske shippingnavne har væsentlige gældsbyrder samtidig med, at de melder om meget lave indtjeninger, eftersom shippingmarkederne fortsat er svage. Dog har de japanske konglomerater i modsætning til de koreanske shippingselskaber været i stand til at finansiere sig ved meget lave renter. Og japanerne har også haft medvind i kraft af en faldende valuta."

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs