Avis: Mærsk-døtre taber på andele i tankskibe

Et sløjt marked for tankskibe sætter sig blodrøde spor i regnskaberne hos to af den afdøde skibsreders døtre, Kirsten og Leise. Det skriver Børsen fredag.

Anparter i tankskibe var sidste år en bekostelig affære for to af skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møllers tre døtre.

Leise Mærsk Mc-Kinney Møller og Kirsten Mærsk Mc-Kinney Olufsen tabte i 2012 hver især næsten 10 mio. kr. på deres anparter i tankskibene Roy Mærsk, Ribe Mærsk og Kirsten Mærsk, skriver Børsen.

Mærsk-arving udelukker opsplitning af livsværk 

Det fremgår af de seneste årsregnskaber for døtrenes selskaber L. Møller Shipping og K. Olufsen Shipping, der rummer anparterne i de skibe, som døtrene ejede sammen med deres nu afdøde far. Den yngste af døtrene, Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, bor i Sverige og har ifølge avisen ikke noget dansk registreret selskab.

 

De to regnskaber trækkes i minus af store afskrivninger på skibenes værdier, som har udhulet egenkapitalen til omkring 16 mio. kr. i hvert af de to selskaber.

Maersk Tankers har i 2012 og 2013 været tvunget til at reducere omfanget af flåden og koncentrere sin indsats på færre segmenter.

Med det seneste frasalg er der råolie og produkttank tilbage. I samme periode, fra udgangen af 2011 til i dag, er den kapital, som Maersk Gruppen har investeret i Maersk Tankers, reduceret fra 5,6 mia USD till nu 3,9 mia. USD, skrev ShippingWatch onsdag. I det beløb er dog også indeholdt nedskrivninger og timecharter-aftaler, der opgøres i balancen, men en stor del skyldes frasalget af skibe.

Nordea: Frasalg i Mærsk vil hæve aktien  

Maersk-familiens magt svinder langsomt 


 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også