Tysk storfusion lagt på is

Hamburg Süd har sat fusionsplaner med Hapag-Lloyd helt på standby, oplyser selskabet onsdag. Hapag-Lloyds storaktionær fortsat ønsker en fusion.

Der er ikke umiddelbart et storrederi skabt mellem containergiganterne Hamburg Süd og Hapag-Lloyd på vej. De to rederiers varme følelser for hinanden kom på tale i vinter, hvor de to Hamborg-rederier bekræftede at have interesse for en sammenlægning. Men følelserne er nu kølnet af.

"Ingen aftale med centrale punkter er blevet indgået til dato," skriver Hamburg Süd ifølge Reuters i en meddelelse onsdag , hvor det også bekræftes, at rederiet ikke forventer, at fusionssamtalerne genoptages inden for en overskuelig fremtid.

Jesper Præstensgaard forlader Hapag-Lloyd 

Forhandlingerne om fusion kom allerede formelt på pause i marts, men flere parter, herunder storaktionæren Hamborg by, som har en ejerandel på 37 pct. af Hapag-Lloyd, har opfordret rederierne til at gå ind i forhandlinger igen.

Der har også været interesse for det fra Hapag-Lloyd's side. Ii hvert fald melder den anden storaktionær TUI Group, der sidder på 22 pct. af aktierne, i dag ud, at man også gerne havde set fortsatte forhandlinger om fusion. Det er dog ikke det billede, Hamburg Süd ser for sig, da Oetker-familien, som kontrollerer rederiet, ikke er meget for at skulle dele magten med andre aktionærer.

Aktionærer afblæser tysk containerfusion 

Ifølge kilder, ShipipngWatch har talt med, ser direktørlaget i begge rederier fusionen som en fuldstændigt oplagt mulighed for at slå igennem på containermarkedet ved sammen at stå stærkere. Men beslutningen om fusion er som bekendt ikke en beslutning for administrerende direktører, men for bestyrelsesformænd og hovedaktionærer.

En fusion kan skabe et containerrederi med i alt 250 skibe.

Hapag-Lloyd ejer tabte 21,2 mio. euro på rederiet 

Døren synes fortsat på klem for tysk rederifusion 

Küehne: Singapore-rederi skal med i fusion med Hapag-Lloyd  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også