Aktionærer afblæser tysk containerfusion

Investorer i Hapag-Lloyd har sent søndag afblæst videre forhandlinger med rivalen Hamburg Süd om en fusion, der kunne have skabt verdens 4. største containerrederi.

Storaktionæren i Hapag-Lloyd, Albert-Ballin-konsortiet, har sent søndag afblæst forhandlingerne med Hamburg Süd, som efter planen skulle have skabt en ny storspiller blandt verdens største containerrederier.

I en kort meddelelse fra ejerne af Hapag-Lloyd hedder det, at den planlagte fusion med rivalen Hamburg Süd er afblæst.

Forhandlingerne blev formelt indledt i december 2012 med henblik på skabe verdens 4. største containeroperatør og dermed stå stærkere efter flere års nedtur i sektoren. Nu ser det ud til, at Hapag-Lloyd som ønsket af storinvestoren Klaus-Michael Kuehne vil stile efter en børsnotering på egen hånd.

Klaus-Michael Kuehne, der sidder på 28 procent af aktierne i Hapag-Lloyd, sagde for få uger siden, at han gerne så et fjernøstligt containerrederi med ind i en fusion med Hamburg Süd, hvis den falder på plads, og at den ekstra fusionspartner kunne være Singapores NOL.

Klaus-Michael Kühne, der har en aktiepost på 28 procent i Hapag-Lloyd, sagde samtidig, at han uanset udfaldet af fusionsdrøftelserne vil presse på for en børsnotering  i løbet af 2-3 år.

Det er fortsat noget uklart, hvad den eller de konkrete årsager til forhandlingssammenbruddet skyldes blandt de to rederier, hvor Hapag-Lloyd i forhold til flådens størrelse er storebroderen, mens Hamburg Süd omvendt står økonomisk stærkt og stort set er gældfri.

Hapag-Lloyd udskyder levering af nye skibe 

Hapag-Lloyd taber fortsat trods toplinjehop 

Küehne: Singapore-rederi skal med i fusion med Hapag-Lloyd  

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også