McQuilling: Pres på clean-tank markedet

Det ser ikke rosenrødt ud for clean-tank, der ellers har været beskrevet som et marked med positive udsigter som det generelle tankmarked i år. Det vurderer McQuilling i ny rapport.
Foto: Hanjin
Foto: Hanjin

Tankmarkedet og især produkttank har været omgærdet af positive takter, siden 2013 blev indvarslet. Men det ser ikke så overvældende godt ud for clean-tank markedet, som det er blevet varslet, viser en ny rapport for McQuilling Services, skriver Hellenic Shipping News.

Forskellige faktorer presser markedet for clean-tank, som McQuilling forudser på den mellemlange bane vil have en vækst på 2 pct. årligt.

"I 2013 forudser vi, at der vil være noget nedadgående pres drevet af reduceret forbrug i OECD-landene, mens udvidelser i ikke-OECD-lande understøtter trenden om intra-regional handel. På den mellemlange bane forventer vi, at de større LR2 og LR1 tankere vil få større beskæftigelsesmuligheder for at eksportere petroleumsprodukter," skriver McQuilling.

Noget af det, der presser clean-tank i de traditionelle markeder er, at handlen med clean produkter fra Caribien til den amerikanske østkyst er aftagende, ligesom Ruslands egen produktion af clean olieprodukter vil mindske efterspørgslen fra landet. Kommer efterspørgslen virkelig til at falde, vil det betyde et fald i clean-tank flåden på 45 skibe årligt, vurder McQuilling.

Analytikere: Gode takter er ikke nok til at forbedre tank

Analyse: Afrika bliver interessant for produkttank

Star Tankers vil opbygge flåde på 40 tankskibe 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også