Analyse: Afrika bliver interessant for produkttank

Det afrikanske kontinent og især den østlige del og Sydafrika kan blive et nyt hotspot for ejere af produkttankskibe, vurderer rådgivningsfirmaet Mcquilling Services
Foto: Rederiforeningen
Foto: Rederiforeningen

Det kan være en god idé for ejere af produkttankskibe at holde øje med det afrikanske kontinent og især den østlige del og Sydafrika. Områderne kan nemlig gå hen og blive et nyt hotspot, vurderer rådgivningsfirmaet Mcquilling Services i en ny analyse. Det skriver Hellenic Shipping News.

Fremgangen vil drives frem af en vækst i efterspørgslen efter rene petroleumsprodukter, mens raffinaderikapaciteten i regionen samtidig kun vil stige svagt i tidsrummet frem til 2017.

Kapaciteten på de afrikanske raffinaderier vil kun stige med 440.000 b/d i de næste 3-4 år. Til sammenligning vil kapaciteten i Kina og Mellemøsten i samme periode vokse med henholdsvis 2,9 mio og 1,9 mio. b/d, skriver Mcquilling Services.

Rapporten noterer, at økonomierne i Øst- og Sydafrika vil fortsætte med at vokse, og at efterspørgslen vil omfatte alt fra råolie, naturgas, kul og træ til fødevarer.


Clarkson: Produkt- og kemikalietank ud af mørket i 2014

BRIK-landenes opbremsning giver nye spilleregler 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også