ShippingWatch

Franske Bourbon i gigantisk sale-and-lease-back aftale

Det franske offshore-rederi Bourbon har holdt flådeudsalg for milliarder. Planen er at leje skibene ind igen, fremgår det af pressemeddelelse.

Foto: Pressefoto

Franske Bourbon, der er en stor spiller på det afrikanske marked, har taget næste skridt i en plan om fremtidig vækst og solgt skibe fra sin flåde til en værdi på op mod 2,4 mia. USD, oplyser offshore-rederiet i en meddelelse. Skibene bliver dog hentet ind igen på bareboat-charter, alle for en ti-årig periode.

Tirsdag underskrev Bourbon aftalen med Kinas ICBC Financial Leasing, der indebærer salg af 51 skibe, hvoraf 24 allerede er på vandet, mens 27 er nybygninger, der bliver leveret i løbet af de næste 14 måneder. Salget burde lette Bourbons gældsbyrde, som rederiet har opbygget igennem et omfattende nybygningsprogram. Det vil dog ikke påvirke rederiets flådestrategi, understreger Christian Lefevre, CEO for Bourbon i meddelelsen:

"Denne operation vil ikke påvirke vores strategi om at standardisere flåden, da fartøjerne i bareboat-kontrakterne kommer fra vores egen serie; de er blevet designet og bygget i overensstemmelse med vores standarder og Bourbon bevarer fuldt operationelt ansvar for skibene. Den indledende fase i planen "Transforming for beyond" tillader, at vi kan forberede vores vækstplan efter 2015 med en stærkere finansiel opbakning."

Fransk sukkerrørs-milliardær ind i dansk shipping

Clipper sælger tankskibe til Nordic Tankers

MSC sælger ud af sin havnedivision 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs