Clipper sælger tankskibe til Nordic Tankers

Salg af fire Clipper-kemikalietankere er nu bekræftet, og flere frasalg er på vej, melder Clipper ud. Rederiet har en strategi om at fokusere på bulk og projektlast, som salget af tankskibene bekræfter.
Foto: Rederiforeningen
Foto: Rederiforeningen

Clipper bekræfter endeligt, at rederiet har solgt sin aktieandel på 46 pct. i de fire skibe Clipper Saga, Clipper Sira, Clipper Sola og Clipper Sund fra henholdsvis 2007, 2006, 2008 og 2008. Køberen er Nordic Tankers, skriver TradeWinds. De fire salg får Clipper op på et totalt frasalg på ti skibe i år og flere frasalg vil snart blive annonceret.

"Frasalget er en del af vores strategi om at fokusere på vores to hovedforretningsområder, bulk og projekt. Med dette salg er har vi afhændet ejerinteresser i 10 kemikalietankere i år, og flere salg vil formentlig følge inden for en relativt kort tidsperiode," siger en talsmand fra Clipper til TradeWinds.

De fire kemikalietankskibe skal sejle på Nordic Tanker's nordvest-ruter. Resten af ejerandelen på skibene sidder norske investorer på.

OW Bunker indsætter endnu et skib i Nordamerika 

Tidligere på året har Clipper solgt to tankere fra til asiatiske købere for i alt 10 mio. USD, og to mindre skibe blev solgt til OW Bunker.

Clippers fokus på bulk og projektlast er en langsigtet strategi. Clipper fortalte i april 2012 ShippingWatch om baggrunden for de ændrede prioriteringer:

”Lad mig sige det på den måde, at den næste ordre der skal laves, bliver et bulk-projekt, og så må vi så se, hvornår det skal være. Vi har evalueret mange forskellige design inden for bulk de sidste 15 måneder, og i den periode er priserne faldet med ca. 20 procent. Nu vil vi godt se, om nybygningspriserne er på bunden eller ej. Vi fornemmer måske, at der er basis for en yderligere reduktion i priserne, og at det optimale tidspunkt vil indfinde sig i andet halvår af 2012 eller første halvår af 2013,” sagde partner i Clipper Group, Henrik Lund Dal, til ShippingWatch i april og fortalte, at bulk traditionelt har været en succesforretning for Clipper.

OW Bunker køber to bunkerskibe af Clipper  

”Vi har været i bulk i fyrre år, og i den periode har du haft dine ups and downs og været igennem 15 cyklusser, og nogle af dem har været gevaldige. Samtidig må vi også slå fast, at der kun har været et enkelt år, hvor vi tabte penge i bulk og det var marginalt. Det var i 1996. Ellers har vi i de resterende år lavet overskud, og nogle år har vi lavet pænt overskud."

Flere frasalg er på vej i Clipper Group

Medie: Rygter om dansk salg af VLCC-flåde

Clipper taber skattesag igen 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også