ShippingWatch

Fransk sukkerrørs-milliardær ind i dansk shipping

Et af de nyeste og mest ekspansive rederier i Danmark, gastankskibsrederiet Evergas, er en del af den franske mangemilliardær, Jacques de Chateauvieux’s, globale imperium. Det hele startede med sukkerrør.

Det er stadig Eitzen Gruppens kendte rødhvide logo, der hænger i foyeren i bygningen over for DFDS-terminalen i Københavns Nordhavn. Forklaringen er den enkle, at de seks etager blev bygget af fjerde generation i familien Eitzen Gruppen, Axel Eitzen, for få år siden, i det der var udset til at være fremtidens hovedsæde for det historiske norske rederi.

Men ellers er det meste forandret, ligesom det meste af Axel Eitzens rederiimperium med rødder helt tilbage til 1883, er helt væk. Axel Eitzen har stadig sit eget personlige kontor på 6. sal, men Eitzen Gas er blevet til Evergas, og det skyldes ikke mindst en fransk mangemilliardær, der tror på markedet for gasskibe.

Fransk rigmand

”Jaccar” hedder den nye finansielle spiller i dansk shippingindustri, og bag navnet gemmer sig en af Frankrigs rigeste investorer: Jacques de Chateauvieux’s. Der er ikke tradition for mange franske midler i dansk shipping, men det ændrede de Chateauvieux’s ved, da han i et forløb fra 2010 til 2011 overtog de primære aktiviteter i Eitzen Gas fra Camillo Eitzen & Co ASA. Eitzen Bulk var allerede blevet solgt fra til Ultramar, og nu sammenlagt med Ultrabulk efter en kort periode under navnet U-sea..

Oprindelingt er Jaccar-ejern fra Reunion Island i det Indiske Ocean, hvor formuen blev skabt på drift af sukkerrørsplantager og efterfølgende bredt ud til ejendomshandel i Vietnam og Kina. Siden er det blevet til væsentlig mere end det, og Jaccar ejer majoriteten i selskaberne Bourbon, Sinopacific, Sapmer og Piriou. Hovedaktiviteten ligger i Bourbon og består af en flåde af 430 skibe, primært inden for off-shore, supply, anchor handling og service til olieindustrien. Piriou er værftsdelen med aktiviteter i Frankrig, Vietnam og Afrika. Pt. er der ikke mindre end 200 skibe inden for servicering af olie og offshore-industrien i ordre. Jaques Chateauvieux’ s har siddet i spidsen som CEO i 25 år.

Greenship

Greenship Holding er Jaccars fuldtejede og Singapore-baserede shipping-del inden for gas og bulk, og det er hér, at Evergas med danske Martin Ackermann i spidsen hører under.

”Ideen med Greenship er at skabe en flåde af moderne, grønne og fremtidssikrede skibe, som er købt til en god pris,” lyder det fra Ackermann.

Evergas åbner døren på klem for nye investorer 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs