ShippingWatch

Containerrederierne har tabt 700 mio USD på fem år

2012 gav godt nok et overskud for de store containerrederier, men det blev på sølle 280 mio. USD for dem alle sammen. Akkumuleret er der tale om et underskud på 700 mio. USD mellem 2008-2012 ifølge Drewry.

Containerrederiernes økonomiske resultater de seneste fem år er ikke speciel opmuntrende læsning, hvis man lægger alle årene sammen. Ifølge det britiske analysehus, Drewry, har de store linjerederier samlet set fået et minus på 700 mio. USD i perioden 2008-2012.

Der har da været tale om år med plusser lige som sidste år, hvor det akkumulerede overskud havnede på 280 mio. USD. Men som Drewry bemærker, er det nu også et meget dårligt resultat, når man betragter det samlede forretningsomfang, der bestod i at transportere ikke mindre en 170 millioner containere fra A til B. Og hvis man kigger på 2011 alene var det samlede underskud for industrien på 7,7 mia. USD.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Maersk: Situationen stabiliserer sig i Shanghai

Situationen i Shanghai er ved at stabilisere sig, og generelt fungerer havnene i Kina godt, lyder det fra Maersk. Til gengæld melder rederiet om et fortsat stort pres på europæiske havne.

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs