Ejer kræver fusion med Hapag-Lloyd og Hamburg Süd

Bystyret i Hamborg, der kontrollerer 37 procent af aktierne i Hapag-Lloyd, kræver forhandlingerne med rivalen Hamburg Süd genoptaget. Det kan lade sig gøre, siger minister.

Bystyret i Hamborg, der er største aktionær i Hapag-Lloyd med 37 procent af aktierne, kræver forhandlingerne med Hamburg Süd genoptaget, efter at forhandlere fra de to parter for nylig gik hver til sit og afblæste planerne om en fusion. Til sammen vil de to containerrederier blive verdens 4. største i en industri, der har været igennem fire års nedtur.

"Vi vil gøre alt for at gennemføre denne fusion i den nærmeste fremtid. Jeg er sikker på, det kan lade sig gøre," sagde Hamborgs økonominister Frank Horch ifølge nyhedsbureauet Reuters på en maritim konference i Kiel mandag.

Døren synes fortsat på klem for tysk rederifusion 

Ifølge Frank Horch har styret i Hamborg meldt sig som mægler i forhandlingerne, der brød sammen i sidste måned på grund af uenighed om den reelle ejerkontrol. De to selskaber med ejerfamilien bag Hamburg Süd på den side og  Klaus-Michael Kuehne med 28 procent i Hapag-Lloyd på den anden, har siden ladet en dør stå på klem og signaleret, at fusionsforhandlingerne kun er midlertidig afbrudt.

Kan en tysk storfusion åbne for mere? 

En fusion vil gøre det muligt for styret i Hamborg og rejsekoncernen TUI med 22 procent af aktierne i Hapag-Lloyd at reducere deres aktieposter.

Tilsammen vil de to tyske containerrederier kontrollere en flåde på over 250 skibe og samtidig opnå stordriftsfordele i containertrafikken, der efter fire år fortsat synes langt fra en stabil udvikling på grund af svag efterspørgsel og alt for mange nye skibe.

Aktionærer afblæser tysk containerfusion 

Hapag-Lloyd udskyder levering af nye skibe 

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også