ShippingWatch

Interessen for Panamax steg i februar

Mens efterspørgslen på capesize-tørlastskibe faldt i februar, steg den til gengæld for panamax-segmentet, der forbedrede indtjeningen markant i februar, skriver Drewry.

Panamax-skibe var det eneste segment inden for tørlast, der forbedrede indtjeningen i februar. Det fremgår af den seneste Dry Bulk Insight skrevet af Drewry. Priserne mere end fordobledes således på ruter fra Fjernøsten til Østaustralien fra 3954 USD til 6818 USD.

Fremgangen skyldes ifølge Drewry, at efterspørgslen på capesize-tørlastskibe faldt i februar. Den australske kuleksport har blandt andet været påvirket af oversvømmede miner, hvilket betød en nedgang i kul på 19 pct. fra de store havne i Queensland i januar, skriver Drewry.

Samtidig har en arbejdskonflikt standset produktionen af kul i Colombia fra landets største eksportør, mens den tredjestørste eksportør, Drummond, har overtrådt miljølovgivning og derfor heller ikke eksporterer kul. Det har ført til et fald på 85 pct. af den daglige kul-eksport fra Colombia.

Tørlastredere: Nye skibe droppes i 2013

Drewry: Triste tider for capesize i vente

Drewry: Yngre tørlastskibe vil lade livet i 2013 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs