ShippingWatch

Valg i Nigeria 2015 kan eskalere pirateri

Den siddende præsident i Nigeria har et godt samarbejde med tidligere militante oprørere, der opererer som pirater i Guinea-bugten. Ny præsident kan få pirateriet til at eskalere, vurderer ekspert over for Søfartens Ledere.

Det nigerianske valg i 2015 kan komme til at spille en vigtig rolle i udviklingen af pirateriniveauet ud for Vestafrika. Sådan lyder vurderingen fra Thomas Horn Hansen, analytiker i sikkerhedsfirmaet Risk Intelligence, over for Søfartens Ledere.

"Hvis Goodluck Jonathan fortsætter på posten efter præsidentvalget i 2015, kan vi I bedste fald forvente en uændret piraterisituation i Niger-deltaet, til dels holdt i skak af de vigtigste eks-oprørsledere," siger Thomas Horn Hansen til Søfartens Lederes.

I dag har Goodluck Jonathan nemlig et godt samarbejde med militante grupperinger, der gjorde oprør mod den tidligere regering. Militser, der står for den Nigeria-baserede pirataktivitet ud for Vestafrika. Nogle af lederne er under regeringens amnesti-program og er derfor interesserede i at holde aktiviteten på et nogenlunde niveau. Og det er en forklaring på, at piratangreb ikke er accelereret i området.

Taber den nuværende præsident imidlertid valget til en kandidat, der ikke stammer fra Niger-bæltet, kan billedet dog meget vel forandres til det værre:

"I så fald vil konfliktniveauet i regionen stige, og det vil særligt få omfanget af piratangreb på slæbebåde og supply-skibe i offshore-segmentet til at vokse," vurderer han.

Torm takker Forsvaret for aktion mod pirater

SOK: Dansk piratindsats virker

EU lancerer sikkerhedsprojekt i Guinea-golfen 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs