ShippingWatch

Torm takker Forsvaret for aktion mod pirater

Et piratangreb på Torm Kristina, som flådestyrker fik afværget under stor dramatik i december 2012, er årsag til, at rederiet mandag har ønsket at takke Forsvaret for indsatsen.

Foto: SOK

Søfartens Operative Kommando modtog en lørdag eftermiddag i december 2012 et nødopkald fra produkttankskibet Torm Kristina, der befandt sig i Oman Bugten og som var forfulgt af to piratbåde.

Chefen for Natos antipirateri operation, Operation Ocean Shield, valgte at indsætte Iver Huitfeldt, der var i havn ved Muskat. Inden den danske fregat nåede frem, var både et omansk og et pakistansk krigsskib angiveligt kommet Torm Kristina til undsætning, lige som en britisk helikopter havde overfløjet handelsskibet.

 

Ved et arrangement mandag med deltagelse af bl.a. forsvarsminister Nick Hækkerup, der taler om pirateri og Danmarks indsats, repræsentanter fra Forsvaret og andre involverede myndigheder, har Torm ønsket at takke for indsatsen i forbindelse med piratangrebet på Torm Kristina.

Torm: Stor eftertanke efter piratangrebet  

Torms Senior Security Manager Lene Stampe Thomsen vil bl.a. gennemgå forløbet omkring piratangrebet på Kristina og samspillet med det danske forsvars styrker i Mellemøsten.

Den danske piratindsats virker 

Torm-skib forsøgt kapret ud for Oman 

Torm-skib fik hjælp i piratområde  

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs