ShippingWatch

Danmark med i ny aftale om retsforfølgelse af pirater

Danmark og Tanzania har indgået en aftale, som sandsynligvis vil gøre det lettere at retsforfølge formodede pirater, skriver Ritzau.

I fremtiden kan det blive nemmere at retsforfølge pirater. En ny aftale mellem Danmark og Tanzania skal nemlig gøre det muligt at overdrage og retsforfølge formodede pirater taget til fange i det Indiske Ocean, skriver Ritzau.

Danmark har flere gange måtte sætte formodede pirater på fri fod igen, da det ikke har været muligt at retsforfølge dem. Men med den nye aftale kan Danmark aflevere piraterne til Tanzania. Til gengæld vil Danmark hjælpe med at sikre, at piraterne får en retfærdig rettergang, så menneskerettighederne ikke overtrædes.

"Med den her aftale har Danmark og Tanzania taget et stort skridt i bekæmpelsen af pirater i det Indiske Ocean," siger statsminister Helle Thorning-Schmidt til Ritzau.

Danmark har et fartøj til stede i det Indiske Ocean omkring seks måneder om året. I forvejen har Danmark en aftale med Seychellerne, mens Kenya på ad hoc basis vil være villige for at modtage formodede pirater til retsforfølgning.

Somalia giver frit lejde til 959 unge pirater

Rederierne skal udarbejde nye planer for pirat-beredskab

Høje straffe til pirater fanget af danskere 

Mere fra ShippingWatch

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Markant fald på vej i eksporten fra Kina til USA

Efterspørgslen i USA flytter sig fra varer til services, og det giver lavere import af kinesiske varer til USA, vurderer logistikchefer. Data fra Kina bekræfter, at ordrebeholdningen falder hos kinesiske virksomheder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs